overzicht van de inzendingen

/ meer mooi volk

Een overzicht van de ingezonden foto’s voor het project Meer Mooi Volk.
De foto’s zijn geplaatst in volgorde van binnenkomst.

Dick van der Wal

Mijn vader is na zijn pensioen als vrijwilliger aan het werk gegaan bij Stichting het Zonnehuis in Beekbergen. Deze stichting zorgt voor alle ‘extraatjes” voor de bewoners waar normaal gesproken geen budget voor is. Dit doen zij door o.a. alle braderieën en markten af te gaan in de omgeving van Apeldoorn om poffertjes te bakken. Ik ben trots dat mijn vader zich hiervoor inzet. Hij verdient zeker een plaats in deze galerie.

Fotograaf: Gerard van der Wal
Camera: Fuji Film X-T3

Ron Floor

Ron is niet alleen fotograaf, maar al jarenlang een bekend gezicht in Apeldoorn. Los van de vele eetgelegenheden die hij graag bezoekt is hij ook een groot liefhebber van Cultuur en Evenementen. Je zult hem op vele plekken in Apeldoorn tegen kunnen komen. Op dit moment werkt hij aan een prachtig project van, zijn helaas veel te vroeg overleden, vriend Roelof Rump. Hij betrekt hierbij o.a. veel fotografen uit Apeldoorn. Ron verdient dus zeker een plekje in deze Galarie!

Fotograaf: Gerard van der Wal
Camera: Fuji Film X-T3

Halfom

Elske heeft een winkeltje in de Beekstraat en ik mag vaak foto’s van haar maken. Dit keer samen met haar man.

Fotograaf: Nellie Nolte
Camera:  Canon D5

Liefde in zwart/wit

Elske heeft een winkeltje in de Beekstraat en ik mag vaak foto’s van haar maken. Zij is mijn favoriete model

Fotograaf: Nelly Nolte
Camera:  Canon D5

Maurice Biezeman

Fotograaf: Yvonne Janssen
Camera:  Niet bekend

Mooi Volk/Peter Vroon @Bluescafe

Op zijn 57e kreeg Peter prostaatkanker en stond ineens zijn wereld op z’n kop. ’Ik was een jaar uit de running en ook op mijn werk was ik uitgevallen. Door het lichamelijk lijden werd mijn drang om te overleven steeds groter. Ik heb geleerd goed naar mijn lijf te luisteren, op mezelf te vertrouwen en standvastig te blijven.’ Na zijn herstel liet Peter met de foto expositie ’Alles liep anders’ in 2012 een terugblik zien van deze moeilijke periode vol persoonlijke indrukken, positief en minder positief.

Fotograaf: Jeffrey de Grijs
Camera:  Fujifilm X100V

Mooi Volk/Ernst van Rossum

”Mijn beperking is dat ik geen diploma’s heb voor de baan die ik het liefste zou uitoefenen.” Ernst zou het liefst gaan werken met jongeren en/of jongvolwassenen. Hun verder helpen in hun leven en iets betekenen voor ze. Na jaren zoeken naar zijn ’droombaan’ met een scholingstraject gaf hij die zoektocht op. Maar Ernst sloeg een andere weg in. ”Het kriebelde nog steeds en ik wilde zo graag iets doen….ik besloot om vrijwilligerswerk op dat gebied te doen. Ik werk nu een dag minder in mijn reguliere baan en heb zo alsnog mijn hart gevolgd.” Ernst werkt nu een dag in de week bij de KraftFabrik (dagbesteding van Pluryn), een erkend leerbedrijf op gebied van film, beeld en geluid. ”Echt een toffe plek waar ik mijn fotografiekennis mag delen met de medewerkers van de dagbesteding.”

Fotograaf: Jeffrey de Grijs
Camera:  Fujifilm X100V

Smoking Hot

Fotograaf: Jeroen Taalman
Camera:  Niet bekend

Isolatie

Tirza Verrips, kunstenaar, ondergaat lijdzaam de intelligente lock-down

Fotograaf: Job Kok
Camera:  Pentax K3 II

Coda

Fotograaf: Mirjam Bekius
Camera:  Niet bekend

Samen staan we sterk!

Fotograaf: Ineke van Rheenen
Camera:  Niet bekend